Община Виена и Виенската стопанска камара направиха кампания за предколедна подкрепа на местния бизнес. Те призоваха: "Пазарувайте във Виена и получете ваучери за посещение в ресторанти и кафенета!" 

В навечерието на Коледа виенските магазини на дребно и заведения за хранене отново бяха особено силно засегнати от пандемията. Затова Община Виена и Виенската стопанска камара обявиха кампания под мотото "Коледна почерпка" за подкрепа и на двата сектора.

Кой получи коледна почерпка?

Всеки, който купи нещо в някой от виенските магазини на 18 или 19 декември, получи специална „коледна почерпка“. На всеки, пазарувал през този уикенд в някой виенски магазин, беше даден ваучер на стойност най-малко 50 процента от сумата по касовата бележка, но максимум 100 евро на човек. Сумите бяха дадени под формата на добре познатите вече виенски ваучери за посещение в ресторанти и кафенета. "Коледната почерпка" беше финансира в равни части от Общината и Виенската стопанска камара. В рамките на кампанията бяха раздадени на ваучери на обща стойност четири милиона евро.

"С тези ваучери Виена благодари на виенчани, които изтърпяха още един локдаун, но подкрепиха това трудно решение и показаха грижа за своето и за чуждото здраве. "Виенската почерпка" е знак на признателност към търговците, ресторантьорския бизнес и всички, които досега отлагаха коледното пазаруване. Да се поддържаме, да се уважаваме и да показваме солидарност – това е не просто виенската рецепта за преодоляване на корона кризата, но и за посрещане на Коледа по здравословен, безопасен и спокоен начин", каза кметът на града Михаел Лудвиг.

„Интелигентността е преди всичко аристократизъм за духа.“

Карл Ясперс, германски психиатър и философ, роден на 23 февруари преди 141 години

Анкета

Ще подарите ли книга за Коледа?

Да, както винаги - 80.8%
Да, за първи път - 0%
Не, предпочитам друго - 15.4%

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

Между документалното и въображението

 

„Мери. Раждането на Франкенщайн“ – фокус на текста е вглеждането в творческия процес, довел до създаването на най-популярния роман на Мери Шели

"Най-дългата нощ" - майсторска работа. И днес се гледа с удоволствие

 

Филм на Въло Радев от 1967 година, по сценарий на Веселин Бранев, оператор Борислав Пунчев, музика Симеон Пиронков

Задругата на Бялата богиня

 

Концерт на сър Брин Терфел, Мила Михова и Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, Зала „България“, 28.І.2024 г. Сред присъстващите на концерта нямаше нито един глупак.