Този сайт се списва безвъзмездно от доброволци, които обичат книгите, киното и другите изкуства. Това не е класически "доставчик на медийни услуги", тъй като нито един текст не носи хонорар, нито има за цел печалба. Това е блог, в който може да се прочетат препубликувани статии от безплатни авторитетни публични медии и институции или от частни медии с тяхното съгласие. Ще цитираме Джордж Оруел, според когото журналистиката е това, което някой друг не иска да бъде публикувано, всичко друго е пиар.

Авторското съдържание, доколкото съществува, е написано безплатно от сътрудниците ни. Работата "про боно", така рядко срещана днес, има за цел добре написани и етично издържани публикации да стигат до публика, която търси свободно от пропаганда и пиар съдържание. Запазена марка на "С книга и филм" са цитатите от писатели, музиканти, художници, актьори и режисьори в рубриката "Едно към едно".

Блогът ни няма приходи - рекламите, които виждате, се публикуват без реално да носят печалба – на приятелски начала. За да може да съществува страницата, всяка година се плащат високи такси за хостинг. Покрива ги издателство Ludite, което беше регистрирано, за да издаде книгите с цитати на Бойко Борисов - гражданска акция, която има за цел да отвори очите на избирателите данъкоплатци за състоянието на завладяната държава през говора на управлявалия три пъти като министър-председател лидер на ГЕРБ. Първият тираж на книгата "Бойко Борисов. (В) Първо лице" се продаде в рамките на три дни, след което изчезна от книжарниците. Издателството продава книгите все още заедно с няколко електронни книжарници и това са единствените му приходи - за финансовото му състояние всяка година се публикува отчет в публичната част на Търговския регистър. 

"С книга и филм" е платформа, отворена към читателите, които желаят да споделят мнение, да критикуват, да похвалят, да съобщят новина, да препоръчат книга, филм, представление или любими автори. Рубриките Хайд парк, Препоръчано от вас и Анкета очакват мнението ви. Пишете ни и на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или през формата в рубриката "Контакти".

Редактор: Румен Василев

Тел.: 0897 49 50 51

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Действителен собственик: Ludite ООД

Ако желаете да дарите средства този блог да съществува, можете да го направите на сметката на издателство  Ludite в "Уникредит Булбанк": 

Лудите ООД

BG48UNCR70001522320698

UNCRBGSF

 

 

 

 

 

 

„Жените владеят света. Няма нужда да спорим, защото те знаят какво правят. Питай Наполеон. Питай Адам. Питай Ричърд Бъртън или Ричи Самбора. Много мъже са рухнали.”

Джон Бон Джоуви, американски музикант, роден на 2 март преди 62 години

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

„Дюн“ - една впечатляваща суперпродукция

 

Вторият филм е съвършен в техническо и визуално отношение.

Опера без... текст?!

 

 

И все пак германската композиторка от румънски произход Адриана Хьолцки вече направи този абсурден авангардистки опит

Между документалното и въображението

 

„Мери. Раждането на Франкенщайн“ – фокус на текста е вглеждането в творческия процес, довел до създаването на най-популярния роман на Мери Шели