Който на младини чете много, по-късно е по-богат. Това е изводът от проучване за връзката между четенето и материалното състояние, съобщи welt.de. 

Досега четящите винаги са били синоним на бедност и материални ограничения. Четенето ви прави богати, твърдят изследователи , които са изследвали начина на живот на 5000 мъже европейци. Изводите им са публикувани в „Economic Journal". 

Според проучването родените между 1920 и 1956 г., които са прочели доброволно поне 10 книги, без да бъдат задължени от училището, след това са печелили с 21% повече пари от връстниците си, които не са чели. Видът на книгите, оказва се, няма никакво значение.

Изследователите правят уговорката, че няма правопропорционална връзка, че който се засили да чете много, непременно ще забогатее. Но въпреки това твърдят, че статистиката им е желязна. 

 

„След като работих с Робърт Редфорд, мога да съм спокойна, че кариерата ми струва нещо.”

Дженифър Лопес, американска певица, родена на 24 юли преди 55 години

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

Поглед назад: меланхолията, която ни влюби в „Изгубени в превода“ на София Копола

 Филмът оставя ярка следа както в съзнанието на зрителите, така и в историята на киното от първото десетилетие на 21-ви век...

Възкръсва ли  американският уестърн?

 

Най-амбициозният проект на Кевин Костнър - „Хоризонт“, е вече факт

Фантастичният свят на магията и езика

 

Слабо звено на „Вавилон: Тайна история“ от Ребека Ф. Куанг е вмъкването на идеята за дискриминацията, която като че ли става неизменна част от съвременната художествена литература...