Letiashtata Kozzila Erato, "Фейсбук"

Започнаха се дискусии дали ВСЕ ПАК хорото в езерото не е нещо хубаво, нещо светло, нещо, което възражда България, па дори и с цената на символично замърсяване. 

Ами не.

Да си представим, че имате майка и тя е с разклатено здраве. Вие я обичате, душа давате за нея и искате да направите нещо хубаво и светло, за да я накарате да се почувства добре.

За тази цел наемате група, която свири на банджо, танцьорки и певец, който пуши кубински пури и пее. Закарвате ги у майка ви. Групата започва да свири, певецът да пуши и да пее, танцьорките да танцуват.

Само след час на майка ви ѝ се повдига от пушека, боли я главата и е силно раздразнена. Казва ви да си обирате крушите и вика полиция, защото е 23.00 часа, а вие не спирате да дрънкате на банджо.

И какво правите вие? Вместо да си вземете бележка, се обиждате, започвате да се тупате в гърдите и да прокламирате какъв отдаден син на майка си сте и да подчертавате колко добри са танцьорките.

Само дето майка ви няма нужда от тях. Не само че няма нужда, ами накрая на вечерта кашля, повръща ѝ се и взима хапче за главоболие.

Да си патриот не е да правиш никому ненужни глупости, закононарушения и панаири, а е нещо полезноо. Смислено.

Да занесете на майка си топла храна, да я заведете на любимото ѝ място, да платите за санаториум.

Способността да правиш правилните неща, за тези, които обичаш, е проява на висш интелект.

В случая, тропайте хора̀ по площадите, дворовете или фестивалите. Садете дървета, борете се с корупцията, помагайте си един на друг. Не си бийте децата. Не си бийте партньорите. Карайте внимателно. Казвайте “благодаря”. Четете книги. 

Учете си историята и си събирайте боклука, след като сте били някъде.

И да, проумейте, че човешкото присъствие в някои части на природата е нежелателно, пагубно и вредно. Изберете да се въздържате да ходите там, за да не се налага да акате в храстите наоколо и да замърсявате

Такива работи биха зарадвали майка България. Не да дрънчите на банджото и да вряскате до среднощ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

  • ВОЙНАТА

    Ода за Харкив

     "Държава и народ, които имат град като Харкив, никога не могат да бъдат победени" - коментар на Николай Слатински

„Нищо не е по-коварно от еволюцията на обикновените прищевки, които се превръщат в желания.“

Томас Харди, английски писател, роден на 2 юни преди 183 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

„Петият вагон“ - равносметка или ново начало

 

През 2022 г. писателят Христо Карастоянов е прегледал, обработил и допълнил своите текстове, конструирайки пъзел, които наистина могат да се разглеждат и като мини романи

Страстната адвокатска защита на един философ

 

Есетата на Октавиан Палер те карат да ги препрочиташ и отново да вникваш и разсъждаваш върху големи теми и образи на световната литература

Фрагменти около една книга на Марин Георгиев

"Марин е от редките участници в софри и говорилни, който усети как изтича времето в бездействие, ако не предприемеш нещо да задържиш хода му" - Георги Мишев за книгата на "Камъчето под езика"