Сатиричният френски седмичник „Шарли ебдо” пусна на сайта си днес карикатура, свързана с трагичните събития в Брюксел, съобщи ИТАР ТАСС. 

„Последните думи на джихадистите: „Вашият билет до прозореца ли е или до вратата” - гласи текстът под карикатурата, която показва предполагаемите организатори на атентатите, тикащи количка. На заден план се виждат служители на службите за сигурност, които безучастно наблюдават терористите.

„ШАРЛИ ЕБДО” е седмичник, известен освен с пиперливите си карикатури, но и с разследванията си. Редакционната политика акцентира на теми като сектите, десния екстремизъм, католицизма, исляма, ислямизма и юдаизма.

Вестникът е приемник на забрания „Хара-Кири”.  На 7 януари миналата година беше извършен атентат в редакцията на, при който загинаха дванадесет души. Една седмица по-късно излезе брой №1178 , отпечатан в над осем милиона тираж. След убийствата броят на абонираните за „Шарли ебдо“ се увеличава от 10 000 на 220 000.

„Винаги имам проблеми с медиите. Особоно когато им казвам, че искам да живея без трите „П“ – политици, преса, папа.“

Карлос Сантана, виртуозен китарист, роден на 20 юли преди 77 години

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

Поглед назад: меланхолията, която ни влюби в „Изгубени в превода“ на София Копола

 Филмът оставя ярка следа както в съзнанието на зрителите, така и в историята на киното от първото десетилетие на 21-ви век...

Възкръсва ли  американският уестърн?

 

Най-амбициозният проект на Кевин Костнър - „Хоризонт“, е вече факт

Фантастичният свят на магията и езика

 

Слабо звено на „Вавилон: Тайна история“ от Ребека Ф. Куанг е вмъкването на идеята за дискриминацията, която като че ли става неизменна част от съвременната художествена литература...