„Най-важното нещо в бизнеса е да се фокусира върху нещо важно.“

„Социалните мрежи не са алтернатива на приятелството, а негово продължение.“

„Да градиш мисия и да правиш бизнес вървят ръка за ръка. Истина е, че основното нещо, което ме въодушевява за това, което работим, е мисията. В същото време обаче мисля, че от самото начало имаме твърдото убеждение, че трябва да правим и двете.” 

„Въпросът не е „Какво искаме да знаем за хората?”. Той е „Какво искат хората да кажат за себе си?”.

„Най-големият риск е да не поемеш риск. В свят, който се променя много бързо, единствената стратегия, която гарантира провал, е да не поемаш рискове.”

„Целта ми никога не е била просто да създам компания. Много хора бъркат това и мислят, че ме е грижа само за приходите, печалбите или някое от тези неща. Да не бъдеш просто компания означава за мен да изградиш нещо, което реално прави голяма промяна в света.”

 „Хакерският подход е начин да градиш, който включва продължително подобрение и повторение. Хакерите вярват, че нещо винаги може да бъде по-добро и нищо никога не е напълно завършено.”

„Не искам „Фейсбук“ да бъде американска компания. Не искам да бъде онази компания, която разпространява само американски ценности по света… Моето мнение е, че трябва да бъде много чувствителни в културно отношение и да разбираме начина, по който хората наистина мислят.” 

„Най-важното в бизнеса е да се концентрираш върху създаването на нещо важно. „Фейсбук“ беше създаден със социална мисия – да направи света по-открит и по-свързан.”

„Не предлагаме услуга, за да правим пари – правим пари, за да подобрим предлаганата услуга. И смятаме, че това е най- добрият начин да се правят нещата.”

„Въпросът, който всеки ден си задавам е: ”Правя ли най-важното нещо, на което съм способен?”.”

„Човекът, който прави столове, не дължи пари на всички, които някога са правили столове.”

МАРК  ЗУКЪРБЪРГ –  американски компютърен учен, роден на 14 май 1984 г. Най-известен е със създаването на социалната мрежа „Фейсбук“. Член е на филантропската кампания „Клетвата на даренията“ – организация на милиардерите Уорън Бъфет и Бил Гейтс. Според клетвата те трябва да дарят за благотворителност най-малко половината от богатството си и приканват останалите богати хора да направят същото.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

„Човешкото съзнание е вид битка. А знаем какво ни казва Толстой за битките във „Война и мир“. Никой не знае точно какво се случва по време на битка.“

Сол Белоу, роден на 10 юни преди 108 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

„Петият вагон“ - равносметка или ново начало

 

През 2022 г. писателят Христо Карастоянов е прегледал, обработил и допълнил своите текстове, конструирайки пъзел, които наистина могат да се разглеждат и като мини романи

Страстната адвокатска защита на един философ

 

Есетата на Октавиан Палер те карат да ги препрочиташ и отново да вникваш и разсъждаваш върху големи теми и образи на световната литература

Фрагменти около една книга на Марин Георгиев

"Марин е от редките участници в софри и говорилни, който усети как изтича времето в бездействие, ако не предприемеш нещо да задържиш хода му" - Георги Мишев за книгата на "Камъчето под езика"