КРЕМЕНА НИКОЛОВА - ФЛОР

След два изключително успешни концерта в атриума на Квадрат 500, на 24 юли от 18:30 един от най-интересните състави на Софийската филхармония „Класик Арт“ ще зарадват публиката с програма, която преминава елегантно от класиката към съвремието. В красивото пространство на Национаната галерия ще звучат творби на Бетовен, Вивалди, Вебер, Шпергер, но и на Куин и  на съвременната българска композиторка Петя Тончева. 

Като част от тяхната инициатива „Настоящето среща бъдещето“, съставът ще представи три млади, талантливи дарования – Александър Маджаров, който вече е овладял съвършенството на свирене на валдхорна,  Алина Михайлова, която покорява изкуството да свириш на виолончело и Сара Пейчева и нейният голям контрабас.  Специално за тяхното участие композиторът Слави Димов е направил аранжименти на класическата програма. 

Концертът на „Класик Арт“ е част от летния сезон на Софийската филхармония „Споделете музиката“.

КЛАСИК АРТ е струнен квартет и ансамбъл е създаден през 2017 г. от приятели, които искат да правят музика по най-добрия начин. Състав от блестящи солисти, обединени от любовта към това, което правят, следвайки мечтите си - Калина Христова – цигулка- концертмайстор на Софийска филхармония,  – Калина  Митева  -  цигулка,   Евгения Бааджиева-Димова – виола –  пом. водач на виолите в симфоничния оркестър  на БНР  и  Кристиана Алипиева  Михайлова – виолончело – пом. концертмайстор на виолончелите в Софийска филхармония , Явор Добрев – кларинет - водач на кларинети в Софийска опера и балет и Михаил Михайлов – валдхорна - първи валдхорнист на Софийска филхармония.  Концертите на КласикАрт са концептуални спектакли с музика, слово, художествено осветление и специален надслов. Репертоарът на състава непрекъснато се разширява и вече включва премиери на творби от Румен Бояджиев-син, Георги Стрезов, Костадин Генчев, както и произведения от различни епохи – от бароковата епоха, класика , романтизъм  и съвремие .

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

  • ВОЙНАТА

    Ода за Харкив

     "Държава и народ, които имат град като Харкив, никога не могат да бъдат победени" - коментар на Николай Слатински

„Няма фиксиран или постоянен авторитет, а непрекъснат обмен на взаимна, временна, и преди всичко доброволна власт и подчинение“.

Михаил Бакунин, руски мислител и революционер, роден на 30 май преди 209 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

„Петият вагон“ - равносметка или ново начало

 

През 2022 г. писателят Христо Карастоянов е прегледал, обработил и допълнил своите текстове, конструирайки пъзел, които наистина могат да се разглеждат и като мини романи

Страстната адвокатска защита на един философ

 

Есетата на Октавиан Палер те карат да ги препрочиташ и отново да вникваш и разсъждаваш върху големи теми и образи на световната литература

Фрагменти около една книга на Марин Георгиев

"Марин е от редките участници в софри и говорилни, който усети как изтича времето в бездействие, ако не предприемеш нещо да задържиш хода му" - Георги Мишев за книгата на "Камъчето под езика"