Между 7 ноември и 2 декември фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11-та поредна година и ще представи изключителна международна и локална програма под мотото “Вътрешно горене”.

"Ще видим 5 чуждестранни представления на едни от знаковите театрални и танцови компании днес - Саша Валц & гости (Германия), компания Нон Нова и Фиа Менар (Франция), Сеньор Серано (Испания), Анджела Денс Къмпани Микро театър и Мириам Енгел (Израел) и Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия)", уточняват организаторите.

Освен забележителни международни спектакли, единадесетото издание на ACT - “Вътрешногорене” - ще представи и силно локално съдържание. За първи път в историята на фестивала 10-те български представления, са селектирани от самата независима сцена.

Общо 15-те спектакъла от ACT 2021 са предназначени за широка и разнородна публика, а за българската театрална и танцова общност е предвиден и сериозен образователно дискусионен модул: серия от уъркшопи и майсторски класове с всички гост артисти от Европа и техните български колеги, конференция и кръгла маса. 

Майсторски класове ще проведат Фиа Менар, Мириам Енгел, Карин Пауър и Алдо Джаноти, Саша Валц & гости, Ива Хорват, Мануела Саркисян, ВенелинШурелов, Калина Вагенщайн, Димитър Узунов, Василка Шишкова, Ружа Загорска. 

"АСТ Фестивал за свободен театър навлиза във второто си десетилетие с ясна цел - не само да представя значими проекти на независимата сцена, но и да разширява възможностите пред българските артисти за усъвършенстване и съвместна работа на местно и международнониво. Вътрешно горим, това е ясно. Но това е само етап в историята на енергетиката- време е за устойчиви творчески политики”, споделя Стефан Прохоров, председател на Асоциацията за свободен театър, която заедно с театрална компания МОМО провежда фестивала.

Събитията от ACT 2021 ще се проведат на четири сцени: Топлоцентрала, Дерида, ДНК и Сити Марк Арт Център.

Пускането на билети в продажба ще бъде обявено допълнително съобразно актуалните противоепидемични мерки.

 Мириам Енгел 

АСТ Фестивал за свободен театър 2021 се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Столична община, Гьоте институт, Френския институт България, DOTA Austria, Австрийското посолство, Института Сервантес, израелското посолство, Институт Лист/ Унгарския културен институт и в партньорство с регионалния център за съвременни изкуства Топлоцентрала.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

„Аз винаги много съм пушил, пил и обичал. Всъщност съм живял не твърде дълго, но прекалено активно. Един ден Железният рак ще ме отнесе. Тогава ще съм умрял от прекалено много живот.“

 Иън Флеминг, английски писател, роден на 28 май преди 114 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

“Величие и низост" показва какви политици липсват днес

 

 Твърде много са чембърлейните и твърде малко чърчилите в днешната политика. Твърде малко и твърде малки

Нагоре по обратния път 

 

Литературните умения на един професор по право

Гледайте “Второто освобождение”

 

Ние винаги на 1 февруари отбелязваме гибелта на жертвите на Народния съд и избиването на интелектуалния елит. Но всъщност чрез този филм ще разберете много по-страшното за бъдещето ни пречупване на българската нация - което виждаме и днес с реакциите на войната, с хилещите се емотикончета на снимките от Буча, в речника на водещите ни политици.