Продажбите на билети за касоразбивача "Барби" на "Уорнър брадърс", излязъл на екран на 21 юли, надхвърлиха 1 милиард долара в международния бокс-офис, съобщават световните осведомителни агенции. 

В изявлението на филмовото студио се посочва, че продукцията, режисирана от Грета Гъруиг с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли, е реализирала 459 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Прибавяйки към тях 572,1 милиона долара от приходите от чужбина, общата сума става 1,0315 милиарда долара.

Данните са потвърдени от медийния анализатор "Комскор". 

Номинираната за "Оскар" Грета Гъруиг става първата жена, чийто филм като самостоятелен режисьор преминава границата от 1 милиард долара. 

С постъпления от 53 милиона долара през уикенда, "Барби" запазва за трета поредна седмица първенството си в бокс-офиса на Северна Америка. Към тях филмът прибавя 74 милиона долара от чужбина, с които приходите му от изминалия уикенд стават 127 милиона долара. 

"Като ръководители на разпространението рядко оставаме безмълвни от представянето на даден филм, но "Барби" разтърси дори най-оптимистичните прогнози", казват Джеф Голдстийн и Андрю Крипс от "Уорнър брадърс".

С участието на Марго Роби и Райън Гослинг като Барби и Кен, филмът изпраща емблематичната кукла на компания "Мател" на приключение в реалния свят.

Най-касовата продукция за тази година все още е "Супер Марио Bros.: Филмът", който излезе на екран през април и реализира 1,357 милиарда долара от продажбата на билети по света.  

Второ място в бокс-офиса на Северна Америка заема филмът "Мега звяр 2: Падината" с постъпления от уикенда в размер на 30 милиона долара. 

Следва биографичният епос "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан с 28,7 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от "Костенурките нинджа: Пълен хаос" и "Привидения в къщата". Приходите от двата филма от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 28 милиона долара и 9 милиона долара. 

 

Източник: Елена Христова, БТА

„Анализирането на вярата не включва задължително метод за живеене без нея.”

Юлия Кръстева, българо-френска писателка, феминистка, критик и философ, родена на 24 юни преди 83 години

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

Фантастичният свят на магията и езика

 

Слабо звено на „Вавилон: Тайна история“ от Ребека Ф. Куанг е вмъкването на идеята за дискриминацията, която като че ли става неизменна част от съвременната художествена литература...

„Back to Black“ – новият биографичен филм за Ейми Уайнхаус

 

Биографичните филми работят тогава, когато разглеждат малка и слабо позната част от живота на героя и фокусират вниманието си върху нея

Метерлинк на XXI век

 

Не на последно място, говорейки за Саманта Швеблин и конкретно за сборника „Седем празни къщи“, няма как да подминем и факта, че той е постпандемичен, което засилва темата за самотата, за счупените връзки, за личните лудости…