Виктор Лилов - кандидат за народен представител от коалиция “Изправи се! Мутри, вън!” се възмути от примитивната реч на военния министър Каракачанов. В открито писмо той припомня свързаността му със структурите на Държавна сигурност, за безкрайната му циничност и моли медиите да не подминават безкритично това.

Ето пълния текст на писмото:

 

Неуважаеми г-н Каракачанов,

Поводът да напиша това писмо е вчерашната ви потресаваща изява в ефира на bTV.

Вече две седмици в рамките на вашата предизборна кампания вие заливате непрестанно българските граждани с невъздържаната си и примитивна реч на омраза.

Години наред съвсем целенасочено разпалвате низки страсти с публичния си изказ, като целта на това е съвсем ясна-печелене на краткосрочни политически дивиденти и отвличане на общественото внимание от скандалите и съмненията за злоупотреби в ръководеното от вас ведомство. Умишленото разпалване на расизъм и ксенофобия обаче са дългосрочна заплаха за сигурността на българските граждани и сами по себе си представляват грубо посегателство срещу основните човешки права.

Не трябва да забравяте обаче, че кресливата ви и истерична реторика не може да промени факта, че ЛГБТ и трансджендър хората са сред нас и опитът ви да ги дехуманизирате е абсолютно недопустим.

В тази връзка репликите ви към председателя на ВКС Лозан Панов са възмутителна намеса в съдебната система и грубо нарушение на принципа на разделение на властите. В крайна сметка единствено и само съдът е компетентен да се произнесе по отношение на правата на ЛГБТИ и в частност на трансджендър хората, които в масовия случай са достойни синове и дъщери на България, професионално реализирани и изрядни данъкоплатци. В качеството си на висш държавен служител би трябвало да сте наясно с факта, че министерската ви лимузина, заплата и охрана се покриват щедро с парите и на тези български граждани.

От друга страна обаче вашето поведение си има своето логично обяснение. Самият вие като агент и доносник на комунистическата ДС сте добре запознат с обстоятелството, че машината за терор на тоталитарната власт използваше стигмата на хомосексуалността за целите на вербовка и създаване на зависимости и не е учудващо, че и днес разпалвате хомофобски настроения, за да продължите този подход за насаждане на страх и параноя.. Единствената ви цел е чрез подобна реч да задълбочавате разделението в обществото, за да избегнете неудобните въпроси  към вас във връзка с продажбата на български паспорти, с руския пробив във военното ни разузнаване или със съмнителните имотни сделки в отбранителното ведомство. 

Вашата реторика е изключително груб и просташки израз на невежество, нетолерантност и примитивизъм, но тя не може да заблуди никого, че именно 

вие сте патерицата на едно провалено управление, което ще остане записано в черните хроники на най-новата българска история.

Омразата е единствената ви стратегия да останете на власт. Но омразата, г-н Каракачанов, затваря цикъла на унищожение и смърт и вие, който имате претенцията за историческо познание, би трябвало да сте напълно наясно с този факт.

С настоящето също така призовавам и всички медии да не се превръщат в безкритична трибуна за разпространение на словото на омраза. Предизборната кампания не дава лиценз за проповядване на дискриминация и човеконенавистни идеологии. Смятаме, че вие имате дълг към обществото да го информирате обективно и безпристрастно при стриктно спазване на етичните норми, с необходимото уважение към достойнството на всеки един отделен член на обществото, независимо от неговия произход, сексуална ориентация, полова идентичност, религиозни убеждения и др.

С оглед на горното ви информирам, че утре, 25 март 2021, от 11:30 до 12:30 ч. ще съм пред Министерството на отбраната с директен призив към вас да поднесете своите извиненията за невъздържания си и обиден език към десетки хиляди български граждани, които хранят вас и семейството ви.

С неуважение:

Виктор Лилов

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

„Да живееш без някои от нещата, които искаш, е неразривна част от щастието.“

Бъртранд Ръсел, уелски философ, роден на 18 май преди 150 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

Нагоре по обратния път 

 

Литературните умения на един професор по право

Гледайте “Второто освобождение”

 

Ние винаги на 1 февруари отбелязваме гибелта на жертвите на Народния съд и избиването на интелектуалния елит. Но всъщност чрез този филм ще разберете много по-страшното за бъдещето ни пречупване на българската нация - което виждаме и днес с реакциите на войната, с хилещите се емотикончета на снимките от Буча, в речника на водещите ни политици.

Автопортретът на Иван Добчев

 

Единайсет ескиза – така са наречени частите, на които е разделена книгата и всяка разказва етап от живота на режисьора