Приятели,

Заедно с вас вече 15 години опазваме Странджа, бдим Седемте рилски езера и Пирин да оцелеят, реагираме на всяко посегателство върху Иракли, Кара дере, Камчийски пясъци, борим се за опазването на старите гори в цялата страна, полагаме усилия Дунав да остане жива река... С вас защитихме и прилагането на екомрежата Натура 2000 в България. Сега отново имаме нужда от помощта ви.

Европа притежава най-обширната мрежа от защитени територии в света, но 60% от животните и 77% от местообитанията им все още са застрашени. Днес екомрежата Натура 2000, която защитава тази ценна природа, е в опасност. Натура 2000 е един от най-прогресивните природозащитни инструменти в света – опазва природата, съобразявайки се с местообитанията на застрашените видове, а не с националните граници, като разрешава и дейности, които не увреждат околната среда. Мрежата е възможност хората да съжителстват с природата, да са част от нея, като се облагодетелстват от даровете ?, без да я увреждат.

ВАШИЯТ ГЛАС ЩЕ БЪДЕ ЧУТ! УЧАСТВАЙТЕ ОЩЕ СЕГА! 

В момента, под силен бизнес натиск, се прави опит мрежата да бъде отслабена. Можете да спрете този процес, като дадете глас за запазването и засилването на Натура 2000 в допитването на Европейската комисия. Имаме само няколко седмици, за да защитим "защитената" природа.

Заедно с 90 зелени организации от цяла Европа сме подготвили и ви предлагаме отговори на допитването на Комисията, които ще дадат шанс за ефективно опазване на природата.
Включете се тук. Попълнете името си, кликнете върху "Участвайте", а след това на "Отговорете - ДАЙТЕ ГЛАС ЗА ПРИРОДАТА".

Разпространете тази петиция – имаме само няколко седмици да повлияем на процес, чиито резултати ще определят съдбата на дивата природа в Европа занапред.
Благодарим ви за подкрепата!

Екипът на WWF България


Добавете коментар


Защитен код
Обнови

„Щастието е като пеперуда. Ако я преследваме, винаги е извън обсега ни, но ако седнем тихо, може да кацне върху нас.”

Натаниел Хоторн, американски писател, роден на 4 юли преди 218 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

Езикът като оръжие. Как заговаря обикновеният човек по време на диктатура

 

Българското издание на "Езикът на третия райх" е планирано "много преди изобщо да се заговори за война в Украйна", казва издателят Манол Пейков

Путин и КГБ: Как Русия не стана "втора Америка"

В книгата си "Хората на Путин" Катрин Белтън се възползва от типичната за диктаторите свръхподозрителност, която ги кара рано или късно да се обърнат дори срещу най-приближените си

Роман за вкуса на петмеза от детството

 

"Петмез“ е метафора не само на детството, но и на човешкия живот