Приятели,

Заедно с вас вече 15 години опазваме Странджа, бдим Седемте рилски езера и Пирин да оцелеят, реагираме на всяко посегателство върху Иракли, Кара дере, Камчийски пясъци, борим се за опазването на старите гори в цялата страна, полагаме усилия Дунав да остане жива река... С вас защитихме и прилагането на екомрежата Натура 2000 в България. Сега отново имаме нужда от помощта ви.

Европа притежава най-обширната мрежа от защитени територии в света, но 60% от животните и 77% от местообитанията им все още са застрашени. Днес екомрежата Натура 2000, която защитава тази ценна природа, е в опасност. Натура 2000 е един от най-прогресивните природозащитни инструменти в света – опазва природата, съобразявайки се с местообитанията на застрашените видове, а не с националните граници, като разрешава и дейности, които не увреждат околната среда. Мрежата е възможност хората да съжителстват с природата, да са част от нея, като се облагодетелстват от даровете ?, без да я увреждат.

ВАШИЯТ ГЛАС ЩЕ БЪДЕ ЧУТ! УЧАСТВАЙТЕ ОЩЕ СЕГА! 

В момента, под силен бизнес натиск, се прави опит мрежата да бъде отслабена. Можете да спрете този процес, като дадете глас за запазването и засилването на Натура 2000 в допитването на Европейската комисия. Имаме само няколко седмици, за да защитим "защитената" природа.

Заедно с 90 зелени организации от цяла Европа сме подготвили и ви предлагаме отговори на допитването на Комисията, които ще дадат шанс за ефективно опазване на природата.
Включете се тук. Попълнете името си, кликнете върху "Участвайте", а след това на "Отговорете - ДАЙТЕ ГЛАС ЗА ПРИРОДАТА".

Разпространете тази петиция – имаме само няколко седмици да повлияем на процес, чиито резултати ще определят съдбата на дивата природа в Европа занапред.
Благодарим ви за подкрепата!

Екипът на WWF България


„Интелигентността е преди всичко аристократизъм за духа.“

Карл Ясперс, германски психиатър и философ, роден на 23 февруари преди 141 години

Анкета

Ще подарите ли книга за Коледа?

Да, както винаги - 80.8%
Да, за първи път - 0%
Не, предпочитам друго - 15.4%

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

Между документалното и въображението

 

„Мери. Раждането на Франкенщайн“ – фокус на текста е вглеждането в творческия процес, довел до създаването на най-популярния роман на Мери Шели

"Най-дългата нощ" - майсторска работа. И днес се гледа с удоволствие

 

Филм на Въло Радев от 1967 година, по сценарий на Веселин Бранев, оператор Борислав Пунчев, музика Симеон Пиронков

Задругата на Бялата богиня

 

Концерт на сър Брин Терфел, Мила Михова и Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, Зала „България“, 28.І.2024 г. Сред присъстващите на концерта нямаше нито един глупак.