От 13 до 15 август село Тюленово събра хора на изкуството на  първото издание на Тюленово арт фест. Събитията се проведоха на открито, на сцената на Рибарския залив и в читалището.

Публиката присъства на три концерта - на групите Buna Pomeranza и ENE и на Краси Първанов, две литературни събития - среща с писателя Петър Делчев и с Огнян Антов като преводач на стихотворения на Есенин, фотографска изложба от конкурса „Снимах Тюленово“, изложба на фотографския клуб от Камен бряг, на художника Василий Похомов и на лютиера Галин Пенев. За най-малките отвориха работилници за изработване на кукли от парцали, организирани  от творческо обединение Laluger. 

40 автори от цялата страна се включиха във фотографския конкурс. Победителите са Трендафил Димитров, Марияна Жекова и Десислава Донева. Тяхната изложбата ще гостува и на други места в страната. 

Над 100 души присъстваха на благотворителното и единствено кулинарно събитие на фестивала, организирано в подкрепа дейността на читалището в Тюленово - конкурс за рибена чорба, направена само от черноморска риба. Сред деветимата участници имаше представители на Тюленово и гости на фестивала. Първите две места спечелиха председателката на читалищното настоятелство Иванка Тодорова и кметският наместник Невена Георгиева, а на трето място се класира Боян Куцаров от Велико Търново. Всички приготвени чорби бяха разпродадени на присъстващите, а събраните 200 лева ще се използват за климатик в читалището.     

Тюленово арт фест се организира за първа година от Неф(н)ормална група Тюленово, Община Шабла, Кметство село Тюленово и Читалище „Изгрев 1936“ в Тюленово. Официални медийни партньори на събитието бяха БНР Радио Варна, Градското списание, Découvrir Varna, Yep.bg, Фондация „Град и посоки“ и Общество на писателите – Варна. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

"Компютрите сами по себе си са добри, но не и когато поглъщат човека."

Ингви Малмстийн, шведски музикант и композитор, роден на 30 юни преди 59 години  

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

Путин и КГБ: Как Русия не стана "втора Америка"

В книгата си "Хората на Путин" Катрин Белтън се възползва от типичната за диктаторите свръхподозрителност, която ги кара рано или късно да се обърнат дори срещу най-приближените си

Роман за вкуса на петмеза от детството

 

"Петмез“ е метафора не само на детството, но и на човешкия живот

Детската игра – първите житейски роли

 

Така както детето, детството, е най-близо да несъзнаваното, така и психоаналитичният прочит на литературата за деца отговаря на иманентно присъщото несъзнавано в природата на тази литература.