Музикална фондация „Консонанс” и Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун организират благотворителен концерт, с който ще отбележат Международния ден на хората със синдром на Даун. Музикалното събитие ще се състои на 21 март от 18:30 ч. в зала „Съединение“ на историческия музей в Пловдив.

Малчуганите, родени със синдром на Даун, не са по-различни от всички деца по света. Те са усмихнати, игриви, даряващи обич и се нуждаят единствено от подкрепа, разбиране и любов, казват организаторите от музикална фондация „Консонанс” и Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун.

В концерта ще участват децата от фондация „Консонанс“, които са лауреати на национални и международни музикални конкурси. Младите таланти Павела Занева (цигулка), Ивайло Василев (пиано), Ана-Мария Узунова (пиано), Сион Найман (виолончело), Теодора Маркова (пиано), Теодора Занева (пиано), Борис Узунов (пиано), Теодор Пазов (пиано) и Петър Дюлгеров (пиано) ще представят творби от световната класика. Концертът ще бъде открит с произведение от българския композитор П. Христосков, а след това ще прозвучат завладяващи и виртуозни творби от Хайдн-Попер, Л. ван Бетовен, Р. Шуман, Фр.Шопен и Ф.Лист.

Благотворителният концерт „Деца свирят за деца!” се провежда под патронажа на д-р Мариана Чолакова - почетен консул на Германия в Пловдив.

Фондация „Консонанс“ и Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун са подготвили още много изненади за гостите на благотворителното събитие. Цена на билета е 5 лв.

Всеки, който иска, може да направи дарение по сметката на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун http://downsyndrome.bg.

Сметката на Сдружението е:

УниКредит Булбанк

Номер на сметката:

BIC: UNCRBGSF IBAN: BG20UNCR70001521404649

БЕЗ ВНОСНА ТАКСА в клоновете на банката в цялата страна

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 • ДИАГНОЗА

  България се изолира културно от Европа и света

  „Държавата и правителството успешно не забелязват болните проблеми, свързани с деградацията на европейските и национални ценности. Патриотизмът е подменен от агресивен и повърхностен национал-популизъм“, категорични са основателите на движение „Реформи в културата“.

   
 • IN MEMORIAM

  Кристиан Таков - "Времето е особено"

  Думи на доц. Кристиан Таков - преподавател по право в Софийския университет, автор на книги, защитник на правото, към абсолвенти юристи. 

   
 • КЛАСИКА

  30-те най-добри книги според французите

  Класацията е на френския вестник “Le Monde” от 2013 г. Литературни експерти са селектирали 200 заглавия, а списъкът с първите сто е формиран след избор на десетки хиляди читатели. Представяме ви първите 30.

   

"Не изисквай от детето си отплата за всичко, което си направил за него."

Януш Корчак, педагог, роден на 22 юли преди 140 години

Анкета

Вреден ли е медийният закон на Пеевски?

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

Сибирска клопка за Киану Рийвс

Ако творбата  куца на сценарно ниво е повече от ясно, че няма как да се превърне в постижение или празник за зрителя.

За новите стихове на Георги Константинов

Ценителите на поетичното слово у нас го обикнаха още при дебюта му в края на 60-те години с „Една усмивка ми е столица” и „Неграмотно сърце”.

Роман за Добри Войников

„Студени гнезда“  е изпълнила предназначението си – да припомни заслугите на една значима личност, да подложи на проверка нашата памет и патриотични чувства и да ни напомни деликатно, че съдбата ни е такава, каквато сами си я изковем.