Нов роман от известния италиански писател Паоло Джордано ще бъде публикуван на български. „Човешкото тяло” се очаква да излезе от печат около 18 май. Джордано нашумя с дебютния си роман „Самотата на простите числа“ („Колибри”), по който беше  заснет филм от режисьора Северио Констанцо с Изабела Роселини в главната женска роля.

„Човешкото тяло“ е военен роман или по-скоро роман за войната и нейните превъплъщения: войната в буквалния смисъл – конфликтът в Афганистан; войната в личните отношения – интимни и семейни; и невидимата, силно деструктивна война, която ние, човеците, водим срещу самите себе си. Всеки от многото персонажи в тази история преживява болезнен преход. Това е преходът на порастването и самоосъзнаването.

ПАОЛО ДЖОРДАНО е роден през 1982 г., завършва физика, работи над докторат по физика на елементарните частици. „Самотата на простите числа“ е неговият забележителен и високо оценен дебют. Романът незабавно му носи огромна популярност в Италия – един милион продадени екземпляра и наградата „Стрега“ за 2008 г.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

„За жената бракът е изход, а за мъжа – място за паркиране.“

Глен Клоуз, американска актриса, родена на 19 март преди 71 години

Анкета

Трябва ли да се забрани лотарията по телевизията?

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

Необходимостта от втори прочит

„Хора, години, живот” на Еренбург не издържа изпита на времето, както предричаха и българските им клакьори от Съюза на писателите.

„Изгубеният свят” на чехите протестанти в България 

Книгата „Bulgarian Protestants and the Czech village of Voyvodovo” е „историческо огледало” на нашето съвремие.

Вестникът като власт

The Post за пръв път събира Спилбърг, Том Ханкс и Мерил Стрийп.