Авторката на бестселъри Елена Феранте, по-точно писателката, скрита зад този псевдоним, ще води седмична колонка в неделния брой на британския всекидневник "Гардиън", похвали се редакцията му, която от 20 януари ще прави вестника като таблоид. 

Според италианския разследващ журналист Клаудио Гати Феранте е преводачката Анита Рая. Рая работи като преводачка за италианското издателство Edizioni e/o, което публикува романите на Феранте. Докато те се пишат, липсват преводи от Рая. 

Авторката не потвърди тази новина и заяви, че желае да остане анонимна, защото публичността ще попречи на работата й. Издателите й също пазят мълчание. И въпреки че Феранте отпада от престижни конкурси заради анонимността си, читателите по цял свят следят с интерес неаполитанските й истории. 

Италианката ще коментира широк кръг от теми, включително детството, стареенето, половете, а първият й текст ще е за първата любов. Тя ще пише на италиански и ще бъде превеждана от дългогодишната си преводачка Ан Голдстийн. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 • ОТКЪС

  Умберто Еко - "Средновековното мислене"

  Това са студии, които покриват период от шейсет години. Техният оригинален дух е напълно съхранен, въпреки че авторът ги е шлифовал както библиографски, така и редакционно, за да се избегнат, макар и не изцяло, някои повторения и връщания към загатнатите теми.

   
 • ОТКЪС

  Светлана Алексиевич - "Чернобилска молитва"

  Книгата описва личната трагедия на хората след Чернобилската трагедия и показва как тя е повлияла на техния живот.

   

„Блажени са неочакващите нищо, защото не се разочароват.”

Александър Поуп, английски поет, сатирик, роден на 21 май преди 330 години

Анкета

Тревожи ли Ви, че в България медиите са под натиск?

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

Непретенциозна комедия за лятна разтуха

„Революция X“ ще си намери своята публика, особена в настъпващите горещи дни и ще се хареса от зрители с по-непретенциозен вкус, търсещи в киното основно леката забава.

Архитектура за хора от третата възраст

Книгата „Архитектура за хора от третата възраст“ променя представата за това какво означава „старчески дом“ и показва чрез различни примери как тези социални домове могат да бъдат авангард на архитектурата като цяло, което е и пример как не трябва да се робува на закостенелия образ. 

Духовен зомби апокалипсис

 

 

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев регистрира разпада на едно семейство и едно общество