Община Каварна обяви официално за продан уникалния автомобил с автографи на световни рок легенди, заяви за „Хоризонт“ Цонко Цонев – бивш кмет на Каварна. Търгът е днес, 21 декември.

Той уточни, че колата е посрещала много звезди от световна величина, които са идвали на фестивала в града в продължение на много години и са оставяли свои автографи върху автомобила.

През юни Нина Ставрева, настояща кметица на крайморския град, заяви, че автомобилът е общинска собственост и не е подходящ за поставяне на автографи.

„Този автомобил е общинска собственост, не го продавам аз, а общинският съвет, а полагането на подписи върху него може да се разглежда като увреждане на общинско имущество", категорична беше тогава Ставрева.

„Първият подпис беше на един много виден „американски вредител“ – Алис Купър, а последният подпис е пак на „американски вредител“ – казва се Дий Снайдер, вокалистът на "Туистед Систър".  Имаме и „организирана вредителска група“ - "Дийп Пърпъл" на задната лява врата , цялата група... Имаме и спортисти -  Сергей Бубка, имаме Анатолий Карпов – „руски вредители“. Имаме Емир Кустурица, Гари Плейър – най-големия голфър за всички времена, Шарук Кхан – един от най-големите актьори на Боливуд, Том Беринджър и много, много други…“, препомня Цонев и уточни, че засега никой не проявява интерес към търга.

Според него още в началото на обявяването на тръжната процедура към нея са били изразени отрицателни нагласи в местната общност. Прогнозата на Цонев е, че  пренасочването на търга за 12-и януари няма да доведе до по-различен резултат. Той отбеляза, че в същото време докато тече периодът за участие в търга, община Каварна е купила нов автомобил за 76 000 лв. Цонев подчерта, че на голям аукцион автомобилът би могъл да получи реалната си стойност и зададе риторичен въпрос:

Как можеш да очакваш, при такова гадно отношение към рокаджиите в България, да им кажеш: Заповядайте, елате да купите тази кола и даже си я кръстил, че тя е „увредена общинска кола“ в интервю по една национална телевизия. Кой нормален човек ще дойде при тази кавалкада от ситуации? При тези действия за мен е абсолютно нормален краят на този търг…

Според него е имало шанс колата да стигне до много акционни къщи, но:

"Точно при това ръководство, точно в момента при тия хора той няма да стигне никъде. Ще си стои, ще си „прашасва“ вътре в гаража. А тази кола трябваше лятото да я изкараме в центъра на Каварна. Хората да се снимат на нея, да стане като един подвижен музей, да ѝ се радват, въпреки че вече няма фестивал, въпреки че Джулай морнинг вече не се празнува, че на Камен бряг почти вече не ходят хора, въпреки всичко останало – все пак заедно с паметника на Рони Джеймс Дио и на Георги Минчев тази кола още можеше да бъде символ".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 • ОТКЪС

  Умберто Еко - "Средновековното мислене"

  Това са студии, които покриват период от шейсет години. Техният оригинален дух е напълно съхранен, въпреки че авторът ги е шлифовал както библиографски, така и редакционно, за да се избегнат, макар и не изцяло, някои повторения и връщания към загатнатите теми.

   
 • ОТКЪС

  Светлана Алексиевич - "Чернобилска молитва"

  Книгата описва личната трагедия на хората след Чернобилската трагедия и показва как тя е повлияла на техния живот.

   

„Надявам се, че хората ме възприемат като актьор. Никога не съм искал да бъда филмова звезда.”

Ал Пачино, американски актьор, роден на 25 април преди 78 години

Анкета

Тревожи ли Ви, че в България медиите са под натиск?

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

Капанът на политическата коректност

"Квадратът" е сатира за социалното лицемерие, липсата на емпатия и маймуната в човека

Лазар Николов. Страници от архива

Проф. Куюмджиев е съставил грижливо и с пиетет към автора тази интересна книга – документ за едно време, противоречиво, несвободно, но и определено творческо.

Любов на кръстовището на историята

Силвия Томова е написала своя роман „Грохот“ страстно и с вдъхновение.