„Целият ми живот беше хубав. Дори не съм си представял, че ще бъде толкова добре.“

„Бях близък с Бети Дейвис в продължение на 38 години и имам изгарянията от цигари, за да го докажа.“

„Онзи ден трябва да съм имал силна вяра в себе си. Когато излязох, отново бях Хенри Фонда – безработен актьор, но отново мъж.“

„Парите са това, с което първо ме примами „Холивуд“. В началото нямах никакво желание да правя филми.“

„Не се харесвам много. Никога не съм се харесвал. Хората ме бъркат с героите, които играя. Иска ми се да бях като тях, но не съм.“

„Нарушил съм не по-малко правила от всеки друг, но очевидно лицето ми изглежда достатъчно честно, за да се хванат хората.“

ХЕНРИ ФОНДА - американски актьор, роден на 16 май 1905 г. Започва кариерата си на сцените на „Бродуей“, а през 30-те години на миналия век пробива и в „Холивуд“, където е звезда в продължение на 50 години. Незабравими са филмите му „Гроздовете на гнева“, „Дванадесет разгневени мъже“, „Имало едно време на запад“, „На златното езеро“ и др. Хенри Фонда е баща на актьорите Джейн Фонда и Питър Фонда и дядо на Бриджит Фонда. Фамилията е сред най-влиятелните в американското кино. Фонда умира на 12 август 1982 г.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 • ОТКЪС

  Умберто Еко - "Средновековното мислене"

  Това са студии, които покриват период от шейсет години. Техният оригинален дух е напълно съхранен, въпреки че авторът ги е шлифовал както библиографски, така и редакционно, за да се избегнат, макар и не изцяло, някои повторения и връщания към загатнатите теми.

   
 • ОТКЪС

  Светлана Алексиевич - "Чернобилска молитва"

  Книгата описва личната трагедия на хората след Чернобилската трагедия и показва как тя е повлияла на техния живот.

   

„Хората не искат да бъдат богати, те искат да бъдат по-богати от другите.“

Джон Мил, английски философ, роден на 20 май преди 212 години

Анкета

Тревожи ли Ви, че в България медиите са под натиск?

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

Непретенциозна комедия за лятна разтуха

„Революция X“ ще си намери своята публика, особена в настъпващите горещи дни и ще се хареса от зрители с по-непретенциозен вкус, търсещи в киното основно леката забава.

Архитектура за хора от третата възраст

Книгата „Архитектура за хора от третата възраст“ променя представата за това какво означава „старчески дом“ и показва чрез различни примери как тези социални домове могат да бъдат авангард на архитектурата като цяло, което е и пример как не трябва да се робува на закостенелия образ. 

Духовен зомби апокалипсис

 

 

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев регистрира разпада на едно семейство и едно общество