Трябва ли да се запазят социалистическите паметници?

Гласуването за анкетата е приключило


Статистика:

No Flash Player Installed


Брой гласували   316
Начало на гласуването   2017-07-16 00:00:00
Край на гласуването   2017-08-16 00:00:00

Коментари  

0 #4 maq valova 04-08-2017 16:11
NE SMQTAM,CHE TRQBVA DA SE RAZRUSHAVAT,KAK SLED 5god.shte se znae kakav e tozi stroii,che sa izhvarlqni trupove na prasetata v Belene.Sajalqvqm ,che se razrushi mavzuleq na G,Dimitrov.Vsichki razviti strani zapazvat pametnitzite si/tova e druga epoha,drug stroi/.
Цитиране
0 #3 Пишурка 16-07-2017 14:24
Паметниците за зло или добро са факт.Ето един паметник "1300 години България" се събаря свише.Като не сме го подържали е обречен на саморазрушение.Властите прост решиха да го ехсумират!Втози паметник има нещо злокобно все едно вещае края на държавата ни.Моето скромно мнение да се оставят на разположение на времето, няма вечни неща.Но да престанат превържениците им идолопоклонството, а противниците им с окепазяването им.Българския народ е силно разделен, редно е като испанците да се помирим и построим паметник на единството.Но е нужно покаяние,на което не сме свидетели.Паметниците са символ на характеристиката на поколенията.Добри или лоши те са исторически портрет на времето когато са построени.Иска се едно безпристрасно отношение от гражданите ивземане поука от грешките.
Цитиране
+9 #2 Петър Неделчев 16-07-2017 14:02
Petar Nedelchev ДА - ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ И СИМВОЛИ - ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЕМОНТИРАНИ, СЪБРАНИ И ЗАПАЗЕНИ! В РАЙОНЪТ НА ГРОБИЩЕН ПАРК ОРЛАНДОВЦИ - СЛЕД ДЕМОНТАЖ - ВО ВЕКИ ВЕКОВ МОЖЕ ДА БЪДАТ СЪБРАНИ - ЖИВКОВ, АЛЬОША И ЧЕВЕНАТА АРМИЯ ОКУПАТОР! МУЗЕЙ ЗА ЗВЕРСТВАТА НА КОМУНИЗМЪТ Е НЕОБХОДИМО НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН - ОКОЛО ГРОБИЩЕН ПАРК ОРЛАНДОВЦИ! В ТОЗИ МУЗЕЙ СЛЕД ДЕМОНТАЖ ДА СЕ СЪБЕРАТ И ЗАПАЗЯТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СИМВОЛИ И ПАМЕТНИЦИ! НЕКА ПО МЛАДИТЕ ДА ЗНАЯТ ЗАЩО ЖИВЕЯТ ЛОШО И БЪЛГАРИЯ Е ДОКАРАНА ДО ДЕМОГРАФСКА И НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА В МИРНО ВРЕМЕ! ТОВА СТАВА И МНОГО НАЛОЖИТЕЛНО - СЛЕД КАТО - КОМУНИСТИ ТЕРОРИСТИ - ЗАПАЛИХА КРАНА ПРЕД НДК - ПО ПОРЪЧКА НА ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ЕВРОПА - БЪЛГАРСКАТА БСП/БКП/!
Цитиране
+15 #1 Валентина Йовчева 16-07-2017 10:20
Всичко свързано с комунизма заедно с тях да се унищожи
Цитиране

  • ПОРТРЕТ

    Памет за Борислав Шаралиев

    Днес отсъствието му се чувства осезателно, като остава само утешението, че неговите майсторски направени филми продължават да радват публиката, която ги преоткрива по телевизията , интернет или в ДВД формат.

„Дирижирането не е само четене на партитури, а и натрупване, поддържане на традиция в музикалния живот. Това е дълъг, труден процес .“

Емил Табаков, български диригент, роден на 21 август преди 70 години

Анкета

Трябва ли да се наказват критичните към властта коментари в социалните мрежи и форумите?

„Държавата срещу Фриц Бауер“ на Ларс Крауме (ревю)

Разбиването на един исторически мит, изваждането на светло на личността на Фриц Бауер, съпротивата срещу демократизацията на Германия правят необикновен този филм.

"Касапница" на Роман Полански (ревю)

Филмите по пиеси разчитат на диалог и актьорска игра, защото обикновено се случват в една стая. Както и този.

"Изрично възражение" от Евелина Ламбрева Йекер (ревю)

Готови ли сте да дарите органите си?

„Последното лице“  -  филм, предизвикващ тревожни размисли

Той не е заснет да прави пари и да взривява боксофиси, той е направен , за да носи престиж на своите създатели, да ги легитимира като честни, ангажирани и критично настроени хуманисти.

Носталгично-ироничен поглед към „Наша земя“

Има такива творби, рожба и на корифеи, които умират със своето раждане, поради моментни, конюнктурни съображения.

Балетната гранд гала в Стара Загора - експлозия на талант, емоции, красота

Не е новина, че в България има многочислена балетна публика. И то – разбираща публика с определени очаквания. Балетът на Държавна опера-Стара Загора също се радва на привилегията да има вдъхновена и вярна публика.