Трябва ли да се запазят социалистическите паметници?

Гласуването за анкетата е приключило


Статистика:

No Flash Player Installed


Брой гласували   316
Начало на гласуването   2017-07-16 00:00:00
Край на гласуването   2017-08-16 00:00:00

Коментари  

0 #4 maq valova 04-08-2017 16:11
NE SMQTAM,CHE TRQBVA DA SE RAZRUSHAVAT,KAK SLED 5god.shte se znae kakav e tozi stroii,che sa izhvarlqni trupove na prasetata v Belene.Sajalqvqm ,che se razrushi mavzuleq na G,Dimitrov.Vsichki razviti strani zapazvat pametnitzite si/tova e druga epoha,drug stroi/.
Цитиране
0 #3 Пишурка 16-07-2017 14:24
Паметниците за зло или добро са факт.Ето един паметник "1300 години България" се събаря свише.Като не сме го подържали е обречен на саморазрушение.Властите прост решиха да го ехсумират!Втози паметник има нещо злокобно все едно вещае края на държавата ни.Моето скромно мнение да се оставят на разположение на времето, няма вечни неща.Но да престанат превържениците им идолопоклонството, а противниците им с окепазяването им.Българския народ е силно разделен, редно е като испанците да се помирим и построим паметник на единството.Но е нужно покаяние,на което не сме свидетели.Паметниците са символ на характеристиката на поколенията.Добри или лоши те са исторически портрет на времето когато са построени.Иска се едно безпристрасно отношение от гражданите ивземане поука от грешките.
Цитиране
+9 #2 Петър Неделчев 16-07-2017 14:02
Petar Nedelchev ДА - ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ И СИМВОЛИ - ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЕМОНТИРАНИ, СЪБРАНИ И ЗАПАЗЕНИ! В РАЙОНЪТ НА ГРОБИЩЕН ПАРК ОРЛАНДОВЦИ - СЛЕД ДЕМОНТАЖ - ВО ВЕКИ ВЕКОВ МОЖЕ ДА БЪДАТ СЪБРАНИ - ЖИВКОВ, АЛЬОША И ЧЕВЕНАТА АРМИЯ ОКУПАТОР! МУЗЕЙ ЗА ЗВЕРСТВАТА НА КОМУНИЗМЪТ Е НЕОБХОДИМО НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН - ОКОЛО ГРОБИЩЕН ПАРК ОРЛАНДОВЦИ! В ТОЗИ МУЗЕЙ СЛЕД ДЕМОНТАЖ ДА СЕ СЪБЕРАТ И ЗАПАЗЯТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СИМВОЛИ И ПАМЕТНИЦИ! НЕКА ПО МЛАДИТЕ ДА ЗНАЯТ ЗАЩО ЖИВЕЯТ ЛОШО И БЪЛГАРИЯ Е ДОКАРАНА ДО ДЕМОГРАФСКА И НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА В МИРНО ВРЕМЕ! ТОВА СТАВА И МНОГО НАЛОЖИТЕЛНО - СЛЕД КАТО - КОМУНИСТИ ТЕРОРИСТИ - ЗАПАЛИХА КРАНА ПРЕД НДК - ПО ПОРЪЧКА НА ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ЕВРОПА - БЪЛГАРСКАТА БСП/БКП/!
Цитиране
+15 #1 Валентина Йовчева 16-07-2017 10:20
Всичко свързано с комунизма заедно с тях да се унищожи
Цитиране

  • КЛАСИКА

    30-те най-добри книги според французите

    Класацията е на френския вестник “Le Monde” от 2013 г. Литературни експерти са селектирали 200 заглавия, а списъкът с първите сто е формиран след избор на десетки хиляди читатели. Представяме ви първите 30.

  • ПОРТРЕТ

    Почит за Стефан Данаилов 

    Гледайки днес превъплъщенията му сме наясно, че дори и най-баналните, най-екзалтираните и конюнктурните са ценни именно като част от неговата биография.

"Сега имаме хубави дрехи, хубави домове и т.н., а нямаме желание за духовна храна.”

Райна Кабаиванска, оперна певица, родена на 15 декември преди 83 години

Анкета

Харесвате ли "Междузвездни войни", които не са на Джордж Лукас?

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

"От Калифорния до Стълпище – историята на един емигрант" от Любен Рабчев (ревю)

На места нешлифована, историята печели с ясните си послания и с неуморимото желание на автора да предизвика апатичните българи, оставили се да ги носи течението.

Думи за Михаил Себастиан

Неголямо по обем, но силно и интересно е литературното творчество на този автор.

"Идеал" или "Турбо"

"Дъвка за балончета" пита какво се е случило с децата на 80-те и техните мечти.

Страстта като невъзможност за щастие

50 години от екранизирането на  "Анна Каренина" от Александър Захри. Изпълнението на Татяна Самойлова се нарежда сред световните образци на тази роля за всички времена.