Трябва ли да се запазят социалистическите паметници?

Гласуването за анкетата е приключило


Статистика:

No Flash Player Installed


Брой гласували   316
Начало на гласуването   2017-07-16 00:00:00
Край на гласуването   2017-08-16 00:00:00

Коментари  

0 #4 maq valova 04-08-2017 16:11
NE SMQTAM,CHE TRQBVA DA SE RAZRUSHAVAT,KAK SLED 5god.shte se znae kakav e tozi stroii,che sa izhvarlqni trupove na prasetata v Belene.Sajalqvqm ,che se razrushi mavzuleq na G,Dimitrov.Vsichki razviti strani zapazvat pametnitzite si/tova e druga epoha,drug stroi/.
Цитиране
0 #3 Пишурка 16-07-2017 14:24
Паметниците за зло или добро са факт.Ето един паметник "1300 години България" се събаря свише.Като не сме го подържали е обречен на саморазрушение.Властите прост решиха да го ехсумират!Втози паметник има нещо злокобно все едно вещае края на държавата ни.Моето скромно мнение да се оставят на разположение на времето, няма вечни неща.Но да престанат превържениците им идолопоклонството, а противниците им с окепазяването им.Българския народ е силно разделен, редно е като испанците да се помирим и построим паметник на единството.Но е нужно покаяние,на което не сме свидетели.Паметниците са символ на характеристиката на поколенията.Добри или лоши те са исторически портрет на времето когато са построени.Иска се едно безпристрасно отношение от гражданите ивземане поука от грешките.
Цитиране
+9 #2 Петър Неделчев 16-07-2017 14:02
Petar Nedelchev ДА - ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ И СИМВОЛИ - ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЕМОНТИРАНИ, СЪБРАНИ И ЗАПАЗЕНИ! В РАЙОНЪТ НА ГРОБИЩЕН ПАРК ОРЛАНДОВЦИ - СЛЕД ДЕМОНТАЖ - ВО ВЕКИ ВЕКОВ МОЖЕ ДА БЪДАТ СЪБРАНИ - ЖИВКОВ, АЛЬОША И ЧЕВЕНАТА АРМИЯ ОКУПАТОР! МУЗЕЙ ЗА ЗВЕРСТВАТА НА КОМУНИЗМЪТ Е НЕОБХОДИМО НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН - ОКОЛО ГРОБИЩЕН ПАРК ОРЛАНДОВЦИ! В ТОЗИ МУЗЕЙ СЛЕД ДЕМОНТАЖ ДА СЕ СЪБЕРАТ И ЗАПАЗЯТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СИМВОЛИ И ПАМЕТНИЦИ! НЕКА ПО МЛАДИТЕ ДА ЗНАЯТ ЗАЩО ЖИВЕЯТ ЛОШО И БЪЛГАРИЯ Е ДОКАРАНА ДО ДЕМОГРАФСКА И НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА В МИРНО ВРЕМЕ! ТОВА СТАВА И МНОГО НАЛОЖИТЕЛНО - СЛЕД КАТО - КОМУНИСТИ ТЕРОРИСТИ - ЗАПАЛИХА КРАНА ПРЕД НДК - ПО ПОРЪЧКА НА ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ЕВРОПА - БЪЛГАРСКАТА БСП/БКП/!
Цитиране
+15 #1 Валентина Йовчева 16-07-2017 10:20
Всичко свързано с комунизма заедно с тях да се унищожи
Цитиране

„Любов е всичко, което можеш да предадеш. Предателство може да има само ако има любов.“

Джон Льо Каре, английски писател, роден на 19 октомври преди 86 години

Анкета

Приключен ли е случаят с проф. Владко Мурдаров, уличен от Съюза на преводачите в плагиатство?

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

"От Калифорния до Стълпище – историята на един емигрант" от Любен Рабчев (ревю)

На места нешлифована, историята печели с ясните си послания и с неуморимото желание на автора да предизвика апатичните българи, оставили се да ги носи течението.

„Държавата срещу Фриц Бауер“ на Ларс Крауме (ревю)

Разбиването на един исторически мит, изваждането на светло на личността на Фриц Бауер, съпротивата срещу демократизацията на Германия правят необикновен този филм.

Филм за оцеляването и запазването на човешкото достойнство

„Първо убиха баща ми“ е коректно и майсторски направена лента. Този епос няма да бъде касов бестселър, но ще остане като знак за творческата зрялост на  Анджелина Джоли.

„Блейд Рънър 2049“ - достойно продължение  на оригинала 

До голяма степен Райън Гослинг изнася храбро шоуто на гърба си - до срещата си с Харисън Форд.

„Земя на сенки“ от Елизабет Костова – амбициозен замисъл, неоригинална трактовка

Ценя усилието на Елизабет Костова да направи достояние на света сложната и обременена съдба на българския интелектуалец в годините на соца, но за съжаление усилието й има скромен коефициент на полезното действие, тъй като разорава самоуверено и отривисто една вече отдавна експлоатирана тема.