Барабан

 

"Много хора не можеха да повярват, че Путин ще нахлуе в Украйна. А сега мнозина не могат да си представят, че има още по-мрачна версия на тази война. Версия, при която настъпва глад." 

Какъв президент има България във Ваше лице в този драматичен момент? 

Военен, чиито компетенции са да марширува, козирува и изпълнява заповеди (с това се справяте отлично). Лишен от всякаква политическа визия и мислене, за да бъде лидер и още повече Президент на България.

 

Когато едно правителство настъпи задкулисни интереси, те отвръщат с преврат. През 1992 кабинетът на Филип Димитров бе свален в НС. Последва период на хаос и бандитизъм. Да видим приликите и разликите между сега и тогава

 

"Ако малцината с хладен разум в държавата, не успеят да сложат в клетка този бяс - ще изгорим всички"

Цялата алчна и хищна пяна на Прехода се е мобилизирала до безпредел, озлобена и ожесточена тя иска реванш, няма да подбира средствата и няма да се посвени да разруши всичко онова, колкото и недостатъчно и крехко да е то, което ни донесе Преходът

 

Новите руснаци, построиха няколко небостъргача, сложиха по-модерни дрехи върху мръсното си тяло, седнаха в модерните коли,  инсталираха компютри у дома си.

Но в мозъците, тъй като бяха лъжици, те си останаха същите неуки варвари

 

„Мир“, „победа“, „Украйна“ – три думи, за които се борим сто дни след осем години – Обръщението на президента на Украйна

Гилдията да учреди награда на името на Нери Терзиева – за честна, достойна и свободна журналистика, предлага Митко Новков.

„В любовта човек трябва да постъпва простичко – да избира хора, достойни за своите обещания, и да се разделя с тези, които не ги изпълняват.”

Изабел Аджани, френска актриса, родена на 27 юни преди 67 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

Путин и КГБ: Как Русия не стана "втора Америка"

В книгата си "Хората на Путин" Катрин Белтън се възползва от типичната за диктаторите свръхподозрителност, която ги кара рано или късно да се обърнат дори срещу най-приближените си

Роман за вкуса на петмеза от детството

 

"Петмез“ е метафора не само на детството, но и на човешкия живот

Детската игра – първите житейски роли

 

Така както детето, детството, е най-близо да несъзнаваното, така и психоаналитичният прочит на литературата за деца отговаря на иманентно присъщото несъзнавано в природата на тази литература.