В Санкт Петербург почина актьорът Николай Годовиков, изиграл Петруха в класическия съветски филм „Бялото слънце на пустинята“, съобщиха руските медии. Актьорът беше на 67 години. Тялото му е открито от тъста му на 23 ноември.

„Позвъних на Коля, но слушалката вдигна тъстът му, който каза, че Николай Лвович е починал в апартамента си. И сега чака полицията и линейка“, заяви близък приятел на Годовиков.

Актьорът е страдал от онкологично заболяване.

НИКОЛАЙ ГОДИКОВ  е роден на 6 май 1950 г. Като гимназист е имал проблеми с милицията – смятан е за труден за възпитание. По това време получава и епизодична роля във филма „Республика ШКИД“. Две години по-късно, през 1968 г., изиграва ролята на Петруха във филма на режисьора Владимир Мотил „Бялото слънце на пустинята“. По време на снимките той е войник и е освободен заради филма. Заради скандал с администраторката на хотела, в който е настанен, отново е върнат в поделението. Затова не присъства на премиерата на филма. Има общо три присъди - една за паразитен начин на живот и две за кражби. Играл е епизодични роли най-вече в сериали.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

  • КЛАСИКА

    30-те най-добри книги според французите

    Класацията е на френския вестник “Le Monde” от 2013 г. Литературни експерти са селектирали 200 заглавия, а списъкът с първите сто е формиран след избор на десетки хиляди читатели. Представяме ви първите 30.

  • ПОРТРЕТ

    Почит за Стефан Данаилов 

    Гледайки днес превъплъщенията му сме наясно, че дори и най-баналните, най-екзалтираните и конюнктурните са ценни именно като част от неговата биография.

„Животът е толкова прелестно заклинание, че всеки търси начин да го развали.“

Емили Дикинсън, американска поетеса, родена на 10 декември преди 187 години

Анкета

Харесвате ли книгите на Дан Браун и филмите по тях?

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

"От Калифорния до Стълпище – историята на един емигрант" от Любен Рабчев (ревю)

На места нешлифована, историята печели с ясните си послания и с неуморимото желание на автора да предизвика апатичните българи, оставили се да ги носи течението.

"Идеал" или "Турбо"

"Дъвка за балончета" пита какво се е случило с децата на 80-те и техните мечти.

Страстта като невъзможност за щастие

50 години от екранизирането на  "Анна Каренина" от Александър Захри. Изпълнението на Татяна Самойлова се нарежда сред световните образци на тази роля за всички времена.

Рафаел – необходимата невинна жертва

„Рафаел“ е важна и значима книга в творческата биография на Леа Коен.