В Санкт Петербург почина актьорът Николай Годовиков, изиграл Петруха в класическия съветски филм „Бялото слънце на пустинята“, съобщиха руските медии. Актьорът беше на 67 години. Тялото му е открито от тъста му на 23 ноември.

„Позвъних на Коля, но слушалката вдигна тъстът му, който каза, че Николай Лвович е починал в апартамента си. И сега чака полицията и линейка“, заяви близък приятел на Годовиков.

Актьорът е страдал от онкологично заболяване.

НИКОЛАЙ ГОДИКОВ  е роден на 6 май 1950 г. Като гимназист е имал проблеми с милицията – смятан е за труден за възпитание. По това време получава и епизодична роля във филма „Республика ШКИД“. Две години по-късно, през 1968 г., изиграва ролята на Петруха във филма на режисьора Владимир Мотил „Бялото слънце на пустинята“. По време на снимките той е войник и е освободен заради филма. Заради скандал с администраторката на хотела, в който е настанен, отново е върнат в поделението. Затова не присъства на премиерата на филма. Има общо три присъди - една за паразитен начин на живот и две за кражби. Играл е епизодични роли най-вече в сериали.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 • ПОРТРЕТ

  Памет за Балабанов

  Той бе умен, талантлив и вещ в професията си сценарист и режисьор, под чието ръководство направиха върхови превъплъщения плеяда актьори като Сергей Бодров младши, Сергей Маковецки, Дмитрий Дюжев, Александър Яценко, Никита Михалков, Ингеборг Дапкунайте, Михаил Скрябин, Алексей Серебряков, Алексей Чадов, Леонид Бичевин, Виктор Сухоруков.

   
 • ОТКЪС

  Светлана Алексиевич - "Чернобилска молитва"

  Книгата описва личната трагедия на хората след Чернобилската трагедия и показва как тя е повлияла на техния живот.

   

Безнадеждни са моите думи,

безнадеждна е мойта любов,

моя стих е лъча на безумие,

мойта песен е горестен зов.

Николай Лилиев, поет и драматург, роден на 26 май преди 133 години

Анкета

Тревожи ли Ви, че в България медиите са под натиск?

Да - 97.1%
Не - 0%
Не смятам, че са под натиск - 2.9%

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

"Първичното чувство за невинност" от Дана Григорча (ревю)

Дана Григорча има неоспорим талант да разказва истории, очевидно знае стотици, и то автентични, и ги разказва с носталгия, която българите отлично познаваме. 

"Виктория и Абдул" на Стивън Фриърс (ревю)

Джуди Денч изнася филма на раменете си. Всеки неин едър план е уникален - тази актриса владее всяко мускулче на лицето си, тя може да играе дори само с очи, само с бръчките си дори.

Непретенциозна комедия за лятна разтуха

„Революция X“ ще си намери своята публика, особена в настъпващите горещи дни и ще се хареса от зрители с по-непретенциозен вкус, търсещи в киното основно леката забава.

Архитектура за хора от третата възраст

Книгата „Архитектура за хора от третата възраст“ променя представата за това какво означава „старчески дом“ и показва чрез различни примери как тези социални домове могат да бъдат авангард на архитектурата като цяло, което е и пример как не трябва да се робува на закостенелия образ. 

Духовен зомби апокалипсис

 

 

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев регистрира разпада на едно семейство и едно общество